Castanyada vs. Halloween (I)
11/10/2013 · 0 comentaris · FestesLa Castanyada i Halloween són dues tradicions que comparteixen calendari durant el mes d’octubre, i més concretament durant la nit del 31. Tot i que la segona és de tradició anglosaxona, en els darrers anys s’ha implantat amb força en els països llatins i ja són moltes les cases que decoren les seves estances amb carabasses i teles fantasmagòriques, i que preparen un vol amb llaminadures per a la canalla.
Aquests dies, doncs, us caldrà decidir quin tipus de festa voleu preparar; com voldreu que sigui la nit del 31 d’octubre; què fareu sopar; com decorareu la casa…etc.
Voleu celebrar la Castanyada? O voleu celebrar Halloween i la nit dels morts vivents? No patiu en aquesta primera entrada de “Castanyada vs. Halloween” del bloc de la Teuleria, us donarem quatre idees sobre el menú que podeu fer tan si escolliu celebrar la castanyada, com si us decanteu per celebrar Halloween.
En els dos casos, el menú de sopar el triareu segons les vostres preferències gustatives; però està clar que el sopar prendrà camins ben diferents amb l’arribada de les postres; i és per això que ens hem volgut centrar en aquest punt del sopar.
Els dolços catalans estaran assegurats en un sopar de Castanyada, i haureu de preveure postres a base de panellets i moniatos. De panellets en podeu fer de pinyons, d’ametlla, de cirereta, de coco, de codonyat, de cafè, de taronja, de xocolata, de… uff! N’hi ha molts! O bé, els podeu encomanar al vostre pastisser de confiança. I els moniatos els podeu fer al forn o al foc a terra, perquè trieu el què trieu surtiran ben bons. Però, si fem el sopar de Castanyada, i trobem per postres panellets i moniatos… no ens podrem saltar l’element estrella de la nit: les castanyes! Ai les castanyes… què bones, les de menjar!
En canvi, en un sopar de Halloween haurem de treballar uns postres amb una base o ingredient estrella, ben diferent: la carabassa! Ai les carabasses… també què bones, les de menjar! El postre més típic és el pumpkin cake o pastís de carabassa, decorat amb mini fantasmets blancs fets de pasta fondant.
Si sou tradicionals, dels que us agrada mantenir les tradicions catalanes, i compartir-les amb la família i amics; la vostra decisió serà celebrar la festa de la Castanyada. Si voleu provar noves tradicions culturals i obrir-vos a una nit més fantasmagòrica, la vostra tria serà la festa de Halloween o dels Morts Vivents.
Avui us hem preparat aquesta entrada participativa i culinària; i us hem buscat un parell de receptes per a triar, o bé, unes postres tradicionals, o bé, unes postres més interculturals.
Esteu preparats per triar entre les carabasses o les castanyes? Les de menjar, està clar! Doncs, som-hi!
El primer enllaç que us presentem és la recepta per a fer panellets que ens proposa la blocaire Maria Àngels Torres, en el seu bloc culinari Cook Me Tender. Només veient les fotografies ens venen ganes de provar aquesta recepta! I la segona opció, és doncs, una recepta completament anglosaxona, en la que us proposem que us atreviu a preparar un autèntic pastís de carabassa! Guaiteu quin goig!
I no volem finalitzar el nostre post d’avui sense fer un esment als indecisos, perquè també us hem trobat una solució especial! En aquest vídeo podreu ser tradicionals i moderns a la vegada, us proposem que seguiu les instruccions per fer els panellets de tota la vida i a més a més, els panellets inspirats en Halloween! Us hi atreviu?