Menú Especial Teuleria de Linyola
6/5/2013 · 0 comentaris · ServeisSuposem que ja haureu llegit a la nostra plana web alguna cosa sobre el Menú Especial Teuleria de Linyola. Avui us en fem una explicació una mica més detallada, amb fotografies i textos explicatius. Això sí, us avisem, si encara no heu dinat i teniu la panxa buida, seria un molt bon moment per fer-ho; aquesta entrada us farà salivar!
Si per algun plat típic som coneguts a ponent, sense cap mena de dubte, aquest és “Els Caragols”. Caragols a la llauna, a la gormanda, amb samfaina, a la cassola, en salsa… o caragols a la brutesca; la nostra especialitat; és a dir, el menú estrella per tots als hostes que així ho demanin. Però si teniu ganes d’aprofitar aquests dies llargs i càlids de primavera, preparant una caragolada a la brutesta, per als vostres amics i familiars; no patiu, us en donem la recepta!
Materials i ingredients necessaris: caragols (per descomptat), una totxana (o una pissarra), paper de diari, palla, encenedor o llumins, bufador o ventalls (per a remoure la palla) i màquina de fotografiar (tindreu ganes d’immortalitzar el moment).
Trieu les persones de la vostra colla que tinguin més paciència i mà destra, elles seran les encarregades de col·locar meticulosament els caragols un al costat de l’altre, sobre la totxana. Mentrestant (la feina d’enfilar els caragols requereix el seu temps), seleccioneu les fulles del diari que parlin de crisi, de política i de “fin de ciclo“, totes elles seran les que us serviran per encendre el foc. Guardeu la resta del diari, els fareu servir de “protector dels caragols”.
Un cop els caragols ja estan ben col·locadets sobre la totxana, humitegeu els diaris i disposeu-los a sobre dels caragols; tapant-los. El diari humit farà que no es quedin rostits quan, literalment, prengueu foc al caragols. Seguidament escampeu la palla per sobre i amb els fulls de diari que havíem guardat, enceneu la palla.
Deixeu que cremi la palla i quan sigui cendra, agafeu el bufador elèctric o els ventalls i bufeu suaument sobre la palla per escampar-la. Enretireu el diari que cobreix els caragols, et voilà!
A la Teuleria acompanyem els caragols a la brutesca amb un parell de salses: l’indispensable allioli fet a mà i una vinagreta molt especial de la que ens reservem la recepta! I de segon, res acompanya millor els caragols que una bona carnada a la brasa; “però aquesta ja és una altra història”.